fbpx

Desert răcoritor de vară: pandișpan cu vișine

rețetă cum se preparăCât mai multe fructe în prăjituri! 

 

03 Iulie 2016

14:10

Dacă vă stă gândul la un desert savuros, ușor de pregătit, pe care îl puteți servi cu înghețată în diverse sortimente, pandișpanul cu vișine e tot ce aveți nevoie.

Va fi agreat de prieteni, familie și colegii de serviciu. Se pregătește ușor, rapid, fără a avea nevoie de experiență într-ale gătitului.

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de făină
  • 200 grame de unt
  • 300 grame de zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 100 ml de lapte rece
  • o lămâie
  • un praf de sare
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • un kilogram de vişine

Preparare:

Spargeţi ouăle, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi peste gălbenuşuri un praf de sare şi le amestecaţi cu zahărul pudră, până devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie, laptele rece şi le încorporaţi în compoziţia în care puneţi, în ploaie, făina.

Cele 5 albuşuri le bateţi spumă cu un pliculeţ de zahăr vanilat şi le adăugaţi în compoziţia deja preparată pentru pandişpan.

Spălaţi şi scoateţi sâmburii din vişine. Aşezaţi foaia de copt în tavă, adăugaţi compoziţia şi puneţi deasupra vişinele.

Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi pandişpanul pentru 25 – 30 de minute. Când este copt, îl scoateţi din cuptor şi îl pudraţi cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă cum se prepară

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *