fbpx

Dulceața de dovleac, must have-ul fiecărei toamne!

sursa: pepeinzucca.it

sursa: pepeinzucca.it

Gustos, sănătos, de un real folos, dovleacul!

 

23 Octombrie 2016

14:30

Atât de sănătos, dovleacul poate fi utilizat cu succes și în bucătărie, pentru a pregăti o dulceață gustoasă!

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 2 kilograme de dovleac plăcintar
  • 4 mere
  • 2 lămâi
  • 3 păstăi de tonka
  • 2 lingurițe de cardamom măcinat
  • 1,5 kg de zahăr
  • 200 ml de apă

Preparare:

Spălaţi şi curăţaţi dovleacul și merele și le tăiați în cubulețe. Puneţi la foc mediu apa cu zahărul, amestecând continuu în oală, până se topește zahărul.

Când zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie, cubulețele de dovleac și măr şi continuaţi prepararea lor termică 30 de minute. Adăugați cardamomul și păstăile răzuite de tonka și mai fierbeți dulceața pentru 20 de minute

Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. Poftă bună!

 

Monica Marton

monica marton ingrediente

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *