Măr copt umplut cu castane fierte, goji și stafide
Pregătim ceva bun, un răsfăț potrivit pentru zilele de sărbătoare.
26 Decembrie 2014
16:20
Un desert cu care veți cuceri întreaga familie, vecinii, prietenii și colegii de serviciu. Evenimente Oradea vă recomandă măr copt umplut cu castane fierte, goji și stafide.
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 4 mere
- 8 castane fierte
- 12 stafide
- 16 fructe de goji
- 2 linguri de de zahăr brun
- 4 linguriţe de miere
- 2 rămurele de mentă
- 2 linguriţe de scorţişoară
Preparare:
Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format, strecuraţi, în fiecare măr, două castane, 3 stafide şi 4 fructe de goji. Adăugaţi o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o jumătate de lingură de zahăr brun.
Aşezaţi merele într-un vas termorezistent, acoperit, şi le puneţi la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. Le lăsaţi să povestească între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit cuptorul. Apoi, le scoateţi din vas, le aşezaţi în bolul pentru desert, adăugaţi câte o linguriţă de miere peste fiecare măr, un praf de scorţişoară şi câteva frunze de mentă.
E chiar atât de simplu și ușor! Poftă bună!
Monica Marton