fbpx

Mic dejun aromat: Visine cu Cardamon

visine cu cadmonO rețetă delicioasă, perfectă pentru zilele calde de vară.

 

28 Iunie 2014

09:45

Vișinele sunt indicate pentru curele de slăbire și reducerea țesutului adipos. Au efect de detoxifiere a organismului, scad nivelul colesterolului, cresc imunitatea, fiind o sursă împortantă de vitamine B, C și E.

Asigură producerea colagenului, încetinesc îmbătrânirea și favorizează digestia. Potasiul regăsit în vișine contribuie la furnizarea unei cantități de energie optime, dar și la arderea caloriilor. Cercetările arată că vișinele (dar și cireșele) conțin substanțe ce stopează dezvoltarea celulelor canceroase. Asigură protecție împotriva cancerului de ficat, sân, plămâni, piele și colon.

 

Cardamonul provine din Orientul Apropiat, unde este folosit atât în prepararea cât și în aromarea dulciurilor. Va recomăndăm să puneți o păstaie de cardamon în expresorul de cafea, sau pudră de cardamon în cescuța cu cafea.

Aroma cardamonului este placută, caldă, apropiată de lămâie, dar similară eucaliptului și camforului. Pentru a scăpa de mirosul de usturoi sau alcool, cardamonul este leacul perfect. În cateva secunde de la zdrobirea boabelor în dinți, mirosurile neplăcute dispar.

Adus în Egipt, cardamonului i-au fost descoperite și virtuțile cosmetice: era mestecat pentru albirea dinților și parfumarea respirației. Indienii l-au descris în mai multe tratate de medicină tradițională ayurvedică, și-l recomandau ca leac în afecțiunile renale, pentru tratarea bolilor de piele și înlăturarea obezității. Romanii și grecii l-au folosit atât în bucătărie, drept condiment, cât și la prepararea uleiurilor parfumate cu care își ungeau trupul după baie – fiind socotit cel mai bun leac împotriva moleșelii și a lenei. Cardamonul este și un afrodisiac puternic.

Ingrediente necesare pentru 2 porții:

  • 500 grame vișine
  • 2 – 3 linguri de miere de albine
  • un praf de cardamon
Preparare:

Spălați vișinele, după ce le scoateți codițele și frunzele, le dezosați și le puneți într-un bol. Adăugați mierea, în funcție de cât de dulce doriți să fie desertul, și presărați deasupra cardamon.

Poate fi servit dimineața, la micul dejun, sau ca un răsfăț aromat, în timpul zilei. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *