fbpx

Physalis – fructul bogat în proteine, vitamine și minerale

sursa: feirinhaexpress.com.br

Multiple beneficii într-un fruct mic pe care ar fi bine să îl cunoașteți.

 

15 Decembrie 2018

13:00

Physalis peruviana este denumirea oficială a fructului cu origini în America de Sud, iar la noi mai poartă denumirea de Cătină incașă şi este considerat a fi unul dintre cele mai gustoase fructe din lume. Fructul comestibil are culoare portocalie și este acoperit de o manta ca de hârtie creponată având un aspect asemănător lampionului chinezesc.

Physalis este un fruct bogat în vitamine din complexul B, B12 fiind rar întâlnită în alte vegetale. De asemenea physalis are în compoziție vitamina P recunoscută pentru proprietățile anti – inflamatorii, anti – oxidante și anti – virale. Aceste fructe mai conțin vitamina A , iar cantitatea de vitamina C este dublă față de lămâie.

Fructele Physalis au un conținut ridicat de proteină, aproximativ 16%, calciufierfosforzaharuri. Bogate în carotenoide și polizaharide, aceste fructe ajută la:

  • întărirea sistemului imunitar
  • este un excelent remediu natural pentru stres, depresie, oboseală fizică şi psihică
  • prevenirea îmbătrânirii celulelor şi combaterea dezvoltării celulelor canceroase
  • stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, fiind benefic pentru toate tipurile de diabet
  • scăderea nivelul colesterolului
  • purificarea sângelui şi stimularea producţiei de celule roşii
  • dezvoltarea oaselor şi a dinţilor
  • este eficient în astm, sinuzită
  • acţiune antireumatică pentru articulaţii

Paula Dreve