Mai jos, enumerăm câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de rambutan:
- consumul de rambutan ajută la creșterea imunității și prevenirea bolilor
- ajută la stimularea energiei – datorită conținutului de carbohidrați și proteine, fructele de rambutan oferă organismului un impuls de energie
- fructele de rambutan previn apariția cancerului
- fructele de rambutan sunt indicate în curele de slăbire – grație conținutului ridicat de fibre, dar și al nivelului scăzut de calorii, fructele de rambutan mențin senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp, controlând senzația de foame
- asigură o digestie sănătoasă – fibrele din fructe ajută la prevenirea problemelor intestinale. De asemenea, s-a demonstrat și faptul că rambutanul poate distruge paraziții intestinali și permite atenuarea semnelor și simptomelor de diaree
- ajută la întărirea oaselor
- este recomandat în diabetul zaharat – consumul semințelor din fructele de rambutan calmează durerea resimțită de pacienții cu diabet zaharat, dar ajută și la a controla nivelul de zahar din sânge
- ajută la eliminarea toxinelor și reziduurilor din rinichi
- consumul de rambutan ajută la hidratarea și catifelarea pielii – datorită capacității sale de a neutraliza radicalii liberi, rambutan protejează organismul de daune oxidative. De asemenea, conținutul său ridicat de apă hidratează pielea