fbpx

Rețetă de clătite cu dulceață de gutui

rețetă de Un desert perfect pentru tine și cei dragi ție! 

 

06 Decembrie 2015

15:00

După o masă copioasă, merge un dulce sănătos și savuros. Evenimente Oradea vă recomandă clătitele cu dulceață de gutui.

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 100 de grame de făină
  • 2 ouă
  • 50 ml de lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 3 linguri de miere
  • un vârf de cuţit de scorţişoară
  • puţină sare
  • câteva linguri de ulei pentru prăjit
  • un borcan de dulceaţă de gutui

Preparare:

Spargeţi ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adăugaţi mierea, scorţişoara, apoi făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adăugaţi câte puţin, în timp ce amestecaţi, laptele şi apa minerală până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.

Încingeţi tigaia, puneţi o linguriţă de ulei în ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul, care nu trebuie să băltească în tigaie ci doar să acopere într-un strat subţire toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi în tigaie un polonic mic din compoziţie şi vă asiguraţi că o distribuiţi pe toată suprafaţa acesteia. Lăsaţi să se coacă aproximativ un minut şi jumătate, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei iar, apoi, o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, timp de  încă un minut. Luaţi clătita de pe foc şi continuaţi cu următoarele până finalizaţi toată compoziţia.

Luaţi câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi în ea o lingură de dulceaţă de gutui, apoi, o rulaţi. Continuaţi operaţiunea până umpleţi toate clătitele. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă de

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *