fbpx

Rețetă de dovlecel pane crocant și savuros

dovleac paneEvenimente Oradea te învață să gătești ca la mama acasă!

 

05 Iulie 2015

14:50

Ne punem sorțul de bucătărie, boneta în cap și ne pregătim să facem dovlecel pane.

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 2 bucăţi de dovleac
  • 2 ouă
  • 5 linguri de făină
  • o cană de ulei
  • o linguriţă de sare grunjoasă
  • 2 frunze de pătrunjel
  • un  praf de sare fină
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu

Preparare:

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3 – 5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate. Îi lăsaţi să stea cu sare aproximativ o oră, apoi scurgeţi apa pe care o lasă şi puneţi uleiul la încins.

Pe o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să dați feliile de dovleac prin făină. Într-un bol spargeţi şi bateţi cele două ouă, adăugaţi piperul măcinat şi un praf de sare, având grijă să nu fie prea sărată compoziţia deoarece şi feliuţele de dovleac sunt sărate.

Treceţi feliuţele de dovleac, pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe ambele părţi feliuţele de dovleac, le scoateţi din ulei şi le puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei.

Presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat peste dovlecei. E chiar atât de simplu! Poftă bună!

 

Monica Marton

dovleac pane

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *