fbpx

Rețetă de flori de dovlecel umplute cu brânză

rețetă deEvenimente Oradea îți lansează o provocare culinară! 

 

20 Septembrie 2015

14:51

Săptămâna aceasta îți stârnim curiozitatea și pofta! Îți aducem o rețetă de flori de dovlecel umplute cu brânză. Un preparat foarte bun și sănătos!

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

  • 100 de grame de brânză de burduf
  • 150 de grame de brânză  de vacă
  • 12 floricele de dovleac, nedeschise
  • o jumătate de legătură de mărar verde
  • codiţele de la două cepe verzi
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu măcinat
  • un sfert de linguriţă de piper negru măcinat
  • un sfert de linguriţă de boabe măcinate de coriandru
  • un ou
  • un praf de sare
  • patru linguri de făină
  • 2 linguri de bere brună
  • o cană de ulei

Preparare:

Spălaţi cu grijă floricelele de dovleac şi le aşezaţi pe un şerveţel să se scurgă apa de pe ele.

Spălaţi şi tocaţi mărarul şi codiţele de ceapă. Amestecaţi într-un bol brânzeturile cu mărarul tocat, codiţele de ceapă mărunţite, coriandrul şi piperul.

Luaţi floricelele de dovleac şi le umpleţi cu compoziţia din brânză cu ajutorul unui poş pentru ornat torturi. Lucraţi cu grijă, să nu deterioraţi florile deoarece sunt foarte firave. După ce le-aţi umplut, răsuciţi uşor capetele floricelelor pentru a acoperi umplutura.

Pentru pane, amestecaţi într-un bol, oul cu praful de sare, făina şi berea brună până obţineţi o compoziţie un pic mai consistentă decât cea pentru clătite.

Puneţi uleiul la încins într-o tigaie. Între timp, daţi floricelele de dovleac prin compoziţia pentru pane, apoi le puneţi în tigaia cu uleiul încins, câte 30 – 40 de secunde pe fiecare parte. Când sunt prăjite pe ambele părţi, le scoateţi şi le aşezaţi pe un şerveţel pentru ca uleiul să se scurgă din ele.

Un aperitiv care se serveşte fierbinte, care va cuceri familia și oaspeții! Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă de

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *