Rețetă de gulii cu carne
O nouă provocare culinară pentru tine!
14:50
Poftiți ceva bun? Iată ce vă propune Evenimente Oradea: gulii cu carne!
Ingrediente necesare pentru două porţii
- 4 gulii mari
- 250 de g de carne tocată, amestec de porc şi vită
- 50 de grame orez
- 1 ou
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 legătură de mărar
- 200 ml smântână
- 2 roşii
- 1 linguriţă de piper roşu
- sare
Preparare:
Se spală, curăţă şi se scobesc guliile. Păstraţi compoziţia pe care aţi scobit-o din gulii. Se curăţă, se spală ceapa şi se toacă mărunt.
Puneţi uleiul la încins în cratiţă, adaugaţi ceapa tocată. Când ceapa este rumenă, adăugaţi orezul şi mai lăsaţi 2 minute la foc, apoi opriţi focul.
Separat, pregătiţi carnea tocată pe care o amestecaţi cu oul şi o roşie spălată, decojită şi tăiată cubuleţe. Puneţi această compoziţie peste cea formată din ceapă cu orez. Adăugaţi sarea, piperul, o jumătate de legătură de mărar spălat şi tocat şi amestecaţi toate ingredientele.
Luaţi o cratiţă, aşezaţi pe fundul ei materialul din gulia scobită şi cealaltă roşie spălată, decojită şi tăiată. Peste acest pat de legume, aşezaţi guliile cu gura în sus şi le umpleţi cu compoziţia de carne.
Adăugaţi apa până la jumătatea guliilor şi le puneţi la cuptor, acoperite, la 180 de grade pentru o oră.
Se scoate cratiţa, se adaugă smântâna şi restul de mărar tocat; se mai lasă 10 minute la cuptor, fără capac. Poftă bună!
Monica Marton