fbpx

Salată hrănitoare de quinoa, dovleac, salată verde și nuci

SALATA DE QUINOA CU DOVLEAC, SALATA VERDE SI NUCIO nouă săptămână, o nouă rețetă culinară pentru voi. 

 

22 Noiembrie 2014

18:00

Astăzi pregătim o salată hrănitoare, sănătoasă, plină de vitamine și minerale esențiale necesare pentru întărirea sistemului imunitar.

Suflecați-vă mânecile pentru o salată din quinoa, dovleac, salată verde și nuci.

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • 2  căpăţâni de salată verde
  • 1  dovlecel
  • 4  linguri de quinoa
  • 1 şalotă, cunoscută în zona noastră ca „haşmă” (o găsiţi în pieţe, se cultivă și în grădinile din Bihor)
  •  sâmburii de la 6 nuci
  • 5 – 6 rămurele de mărar
  • 1 ardei mic roşu
  • 1  lingură de oţet din orez
  • 1  lingură de ulei de masline
  • 1  linguriţă de piper roşu şi negru
  • sare, după gust

Preparare:

Spălaţi salata verde, şalota, dovleacul, ardeiul, mărarul și quinoa. Tăiaţi dovlecelul cubuleţe, puneţi sare peste el, după care îl lăsați 15 minute să se înmoaie. Puneţi, între timp, quinoa la fiert, în apă cu un praf de sare, preț de 10 minute.

Cubuleţele de dovleac le scurgeţi de apă şi le puneţi pe o tavă, în cuptor, la grill, pentru 5 minute, pentru a deveni crocante în exterior.

Până se fierbe quinoa şi se face dovlecelul, tăiaţi ardeiul şi şalota – julien (fideluţă), tocaţi mărarul şi rupeţi sau tăiaţi mărunt salata verde şi sâmburii de nucă.

Odată fiartă quinoa, o stoarceţi de apă, o aşezaţi în bol alături de salata verde, ardeiul roşu, şalota, dovlecelul scos din cuptor, mărarul, sâmburii de nuci, uleiul de măsline, oţetul din orez şi piperul.

Amestecaţi, gustaţi, apoi, dacă mai necesită, adăugaţi sare ţinând cont de faptul că aţi pus sare în apa în care a fiert quinoa şi pe cubuleţele de dovleac. E chiar atât de simplu, poftă bună!

Monica Marton

SALATA DE QUINOA CU DOVLEAC, SALATA VERDE SI NUCI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *