fbpx

Rețetă de rață caramelizată la cuptor

rețetă deO rețetă potrivită pentru o masă festivă!

 

23 Decembrie 2015

18:39

Atunci când avem un eveniment important, o cină alături de familie sau prieteni, o rață caramelizată va face întotdeauna deliciul invitaților.

Ingredientele pentru 4 porții sunt:

  • o raţă de 2 kg
  • un litru de vin roşu
  • 4 cartofi întregi, cu coajă
  • 5 şalote
  • o căpăţână mică de usturoi
  • un ardei iute uscat şi măcinat
  • o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
  • două linguri de miere
  • o rămurică de rozmarin
  • 10 boabe de coriandru
  • două linguri de sos de soia
  • 5 cuişoare măcinate
  • o lingură de zahăr brun
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • 20 de ml de oţet de orez
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • 2 linguriţe de sare
  • 2 linguriţe de piper roşu

Preparare:

Spălaţi raţa şi o ştergeţi cu un prosop. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fideluţă şalotele şi usturoiul. Spălaţi cartofii şi rozmarinul.

Într-un vas, puneţi şalotele şi usturoiul tocat, adăugaţi rozmarinul tocat, jumătate din praful de ardei iute, o lingură de miere, ghimbirul, boabele măcinate de coriandru, o linguriţă de sare şi una de piper. Amestecaţi toate ingredientele, adăugaţi cartofii şi umpleţi cu această compoziţie raţa.

Pentru glazura cu care ungeţi raţa folosiţi cealaltă jumătate de ardei iute măcinat, o lingură de miere, sosul de soia, cuişoarele măcinate, zahărul brun, sucul de la o jumătate de portocală, oţetul de orez, o linguriţă de sare şi o linguriţă de piper roşu.

Amestecaţi aceste ingrediente, într-un bol, apoi ungeţi raţa cu ele şi aşezaţi-o într-o tavă de yena.

Adăugaţi vinul în tavă şi puneţi raţa la cuptor, acoperită cu un capac sau o folie, pentru  trei ore şi jumătate, la 180 de grade. După două ore, dacă v-a mai rămas amestec pentru glazură, mai ungeţi raţa cu el, dacă nu mai aveţi din acest sos, luaţi cu o lingură vin din tavă şi mai puneţi peste raţă, închideţi cuptorul şi o mai lăsaţi în continuare la copt, fără capac pentru a se rumeni bine.

Când este gata, presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat. Poftă bună! 

 

Monica Marton

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *