fbpx

Reteta de salata de sfecla rosie

sfecla rosieDe această dată, pregătim o salată menită să ne dea sănătate și energie. 

 

30 August 2014

12:02

Chiar dacă o parte dintre noi suntem reticenți atunci când vine vorba de salate, e important să conștientizăm rolul important pe care legumele îl au în viața noastră.

Nu putem trăi doar cu fructe, carne, verdețuri, dulciuri ori alte bunătățuri. Din toate câte avem e recomandat să consumăm, tocmai pentru că fiecare aliment contribuie la o sănătate de fier.

Astăzi pregătim o salată de sfeclă roșie care abundă în vitamina B1, B2, C și acid folic. Ajută organismul să elimine toxinele, vindecă și previne apariția cancerului, a problemelor vezicii urinare, scade tensiunea și reglează activitatea glandei tiroide.

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • 2 rădăcini de sfeclă roşie
  • o jumătate de lămâie
  • 1 linguriţă de chimen măcinat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare, după gust

Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi sfecla, o radeţi/tăiati sau o dați prin robot, adăugaţi sucul de la jumătatea de lămâie, uleiul de măsline și sarea. Măcinaţi chimenul înainte de utilizare, pentru o aromă mai puternică, apoi îl adăugaţi salatei. Amestecaţi toate ingredientele. În măsura în care vă place, puteţi adăuga la compoziţie o ceapă mică sau puteți toca o rădăcină de hrean. E gata! Poftă bună!

 

Monica Marton