Reteta de salata de sfecla rosie
De această dată, pregătim o salată menită să ne dea sănătate și energie.
30 August 2014
12:02
Chiar dacă o parte dintre noi suntem reticenți atunci când vine vorba de salate, e important să conștientizăm rolul important pe care legumele îl au în viața noastră.
Nu putem trăi doar cu fructe, carne, verdețuri, dulciuri ori alte bunătățuri. Din toate câte avem e recomandat să consumăm, tocmai pentru că fiecare aliment contribuie la o sănătate de fier.
Astăzi pregătim o salată de sfeclă roșie care abundă în vitamina B1, B2, C și acid folic. Ajută organismul să elimine toxinele, vindecă și previne apariția cancerului, a problemelor vezicii urinare, scade tensiunea și reglează activitatea glandei tiroide.
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 2 rădăcini de sfeclă roşie
- o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă de chimen măcinat
- 1 lingură de ulei de măsline
- Sare, după gust
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi sfecla, o radeţi/tăiati sau o dați prin robot, adăugaţi sucul de la jumătatea de lămâie, uleiul de măsline și sarea. Măcinaţi chimenul înainte de utilizare, pentru o aromă mai puternică, apoi îl adăugaţi salatei. Amestecaţi toate ingredientele. În măsura în care vă place, puteţi adăuga la compoziţie o ceapă mică sau puteți toca o rădăcină de hrean. E gata! Poftă bună!
Monica Marton