Rețetă de salată din ridiche neagră cu praz
De această dată, pregătim o salată extrem de sănătoasă!
21 Februarie 2015
12:22
Pregătiți-vă să oferiți celor dragi un preparat gustos, natural, care nu necesită preparare termică și care e gata în 10 minute.
Evenimente Oradea îți servește o salată din ridiche neagră cu praz. Ridichea neagră este o legumă bogată în antioxidanți, energizează foarte bine organismul, are efect de eliminare a toxinelor și de regenerare a ficatului, de combatere și tratare a virozelor și altor boli specifice sezonului rece.
Pe de altă parte, prazul combate cancerul, este diuretic, un tonic natural bogat în calciu, magneziu, fosfor, potasiu, în uleiuri volatile și alte vitamine.
Ingrediente necesare pentru o porţie:
- o ridiche neagră, mare
- două felii de ardei roşu
- un praz – partea verde a acestuia, apoximativ 5-7 cm din el
- o jumătate de legătură de mărar
- o jumătate de lămâie
- un sfert de linguriţă de sare
- un sfert de linguriţă de piper alb
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele. Răzuiţi ridichea neagră, tocaţi fideluţă feliile de ardei roşu şi prazul; tocaţi mărunt mărarul.
Amestecaţi într-un bol ridichea, prazul, ardeiul, mărarul, adăugaţi sarea, piperul şi sucul de la lămâie. E deja gata! Poftă bună!
Monica Marton