fbpx

Rețeta tradiționalei, dar gustoasei, salate de vinete!

cum se prepară ingredienteAcum e sezonul, acum e momentul! 

 

14 August 2016

16:00

Fără a sta pe gânduri și a scrie multe cuvinte, că doar sunt de prisos, vă poftim la o salată de vânăte!

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • două vinete mari
  • o ceapă roşie, mică
  • un ou
  • 150 ml de ulei
  • un praf de sare

Preparare:

Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându-le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi-le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.

Spargeţi oul şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara alte delicatese.

Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei peste el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe maioneza şi aţi terminat tot uleiul.

Curăţaţi ceapa, o spălaţi şi o răzuiţi mărunt. Tocaţi vinetele, adăugaţi ceapa şi maioneza, sarea şi amestecaţi toate ingredientele. Când rezultatul e omogenizat, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri.

Dacă vă place, puteţi adăuga zeama de la un sfert de lămâie, eu prefer gustul dulceag al salatei de vinete. Poftă bună!

 

Monica Marton

cum se prepară ingrediente

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *