Rețeta tradiționalei, dar gustoasei, salate de vinete!
Acum e sezonul, acum e momentul!
14 August 2016
16:00
Fără a sta pe gânduri și a scrie multe cuvinte, că doar sunt de prisos, vă poftim la o salată de vânăte!
Ingrediente necesare pentru două porţii:
- două vinete mari
- o ceapă roşie, mică
- un ou
- 150 ml de ulei
- un praf de sare
Preparare:
Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându-le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi-le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.
Spargeţi oul şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara alte delicatese.
Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei peste el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe maioneza şi aţi terminat tot uleiul.
Curăţaţi ceapa, o spălaţi şi o răzuiţi mărunt. Tocaţi vinetele, adăugaţi ceapa şi maioneza, sarea şi amestecaţi toate ingredientele. Când rezultatul e omogenizat, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri.
Dacă vă place, puteţi adăuga zeama de la un sfert de lămâie, eu prefer gustul dulceag al salatei de vinete. Poftă bună!
Monica Marton