fbpx

Chakrele sau centrele energetice. Partea II

sursa foto: chakrahealing.com

sursa foto: chakrahealing.com

În acest articol, ne continuăm periplul pe tărâmul chakrelor.

 

09 Martie 2015

20:10

Prima parte a articolului o regăsiți AICI. Acum, discutăm despre următoarele patru chakre.

4. A patra chakra – Anahata Chakra („Chakra Inimii”) este situată în zona plexului cardiac, adică în zona centrală a pieptului, în plan subtil, și este simbolizată printr-o floare de Lotus cu 12 petale de culoare verde, în interiorul căreia este evidențiat simbolul elementului aer prin 2 triunghiuri de culoare albastru închis. Face legătura între cei trei centri inferiori fizici şi emoţionali (gândire/ sentimente/voință) şi cei trei centri superiori mentali şi spirituali (conștiență/intuiție/fermitate).

Funcții psihice: dragoste, compasiune, grija față de ceilalți, iertare, lipsa de egoism, empatie și deschidere sufletească. Funcții fizice: inima, plămâni, cavitatea toracică, sistemul sangvin, vertebre, piele, mâini.

Funcționarea incorectă a chakrei duce la: boli mentale, alergii, eczeme, rinită, tulburări sentimentale, boli autoimune, deficiența sistemului imunitar, toate tipurile de cancer, boli cardiovasculare, etc.

5. A cincea chakră – Vişuddha Chakra („Chakra Gâtului”) este situată la baza laringelui, în zona gâtului și este simbolizată printr-o floare de Lotus cu 16 petale de culoare albastră în interiorul căreia se află un cerc de culoare mov închis înscris într-un triunghi.

Funcții psihice: comunicare, intuiție intelectuală, învățare, manifestare personală. creativitate, autocontrol și adaptare. Funcționarea incorectă a chakrei, pe plan psihic, duce la: incapacitatea de a exprima adevăratele sentimente, gânduri și convingeri, incapacitatea de a apăra propria poziție.

Funcții fizice: cavitatea bucală, gât, limbă, dinți, laringe, corzi vocale, bronhii, plămâni, tiroida și paratiroida. Funcționarea incorectă a chakrei, pe plan fizic, duce la: astm, bronșită, tuse, probleme respiratorii, amigdalită, răceli dese, dureri ale gâtului, răgușeală și miros al gurii.

6. A șasea chakră – Ajna Chakra („Al treilea ochi”) este situată în zona centrală a frunții, în plan subtil, și este simbolizată printr-o floare de Lotus cu 2 petale de culoare indigo cu mijloc de culoare albastru albicios. Funcții psihice: clarviziune, intuiţie, înţelepciune, viziune personală, încredere.

Multe tradiţii mistice consideră deschiderea celui de-al treilea ochi ca un eveniment deosebit, deoarece reprezintă conştientizarea şi iluminarea spirituală. Chakra dirijează elementele fizice subtile (mintea, inteligența, ego-ul fals), și răspunde de înțelegerea și perceptia eului nostru real prin folosirea corectă a înteligenței. Funcționarea incorectă a chakrei, pe plan psihic, duce la lipsa înțelegerii spirituale.

Funcții fizice: cavitatea bucală, gât, limbă, dinți, laringe, corzi vocale, bronhii, plămâni, tiroida și paratiroida. Funcționarea incorectă a chakrei, pe plan fizic, duce la: migrene, dureri de cap, probleme ale sinusurilor, afecțiuni oculare, tumori cerebrale.

7. A șaptea chakra –  Sahasrara Chakra („Chakra Coroană”) este situată în zona creștetului capului, în plan subtil, și este simbolizată printr-o floare de Lotus cu 1000 de petale în culorile curcubeului.

Chakra Coroană dirijează funcțiile transcendentale, este chakra „înţelegerii” sau cea a intuiţiei pure, cea cu care vedem scopul mai înalt al vieţii noastre. Lucrează împreună cu epifiza, glanda pineală, coordonând sinteza serotoninei. I se subordonează creierul mare, calota craniană și întreg sistemul nervos.

Funcționarea incorectă a chakrei duce la: demență, epilepsie, schizofrenie, depresie, gânduri sinucigașe, incapacitatea de a avea încredere în viaţă, probleme cu altruismul, incapacitatea de a vedea viaţa dintr-o perspectivă mai largă, absenţa credinţei, lipsa inspiraţiei, pierderea liberului arbitru, incapacitatea de a lua decizii, derută, imposibilitatea adaptării.

Chakra coroană este asociată cu părţile corpului care au legătură cu unitatea şi separarea, în acelaşi fel în care chakra rădăcină ne arată legătura cu Mama Pământ, această chakră ne arată legătura cu Tatăl nostru care este în Ceruri.

Când a şaptea chakră este deschisă şi dezvoltată corespunzător, cel mai mare dar al omului este intuiţia care ajunge până la clarviziune.

 

Alăturați-vă și voi practicanților de Yoga, din Oradea. Pentru mai multe detalii apelați 0742. 921. 389.

 

Renata Coznici

Instructor autorizat de Yoga

renata coznici