fbpx

Sofer arestat pentru refuzul recoltarii probelor biologice

etilotestPolițiștii au avut de furcă cu un orădean turmentat de la vaporii alcoolului consumat.

 

25 Mai 2013

16:20

Inconștiența și alcoolul provoacă tot mai multe daune. Polițiștii rutieri au fost solicitați ieri, 24 Mai 2013, după orele 18:00 să constate daunele produse de un domn de 40 de ani, ce se afla la volanul unei autoutilitare fără plăcuțe de înmatriculare, și care lovise un alt autoturism pe o stradă din municipiu.

La sosirea organelor de poliție șoferul s-a închis în mașină, blocând ușile, închizând geamurile, și refuzând să înmâneze actele mașinii și implicit pe ale sale. Tot ce le-a oferit polițiștilor au fost injurii și amenințări.

Pentru controlarea situației la fața locului au fost chemați și jandarmii. Cei din urmă l-au rugat pe turmentatul cetățean să coboare, dar refuzul lui a fost mai mult decât hotărât: nu coboară domne! Negocierile au continuat până când:

Suspectul a deschis geamul stânga faţă, lăsând impresia că intenţionează să-şi decline identitatea, iar apoi a pornit motorul, a demarat şi a lovit o autospecială de poliţie care îl blocase. A manevrat brusc cu spatele, a lovit din nou autoturismul pe care îl tamponase iniţial şi l-a împins într-o altă autospecială de poliţie.

transmite Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Din cauza atitudinii periculoase jandarmii, conform procedurilor, au spart geamul stânga al autoutilitarei la volanul căreia se afla suspectul, reuşind să-l imobilizeze pe conducătorul auto.

I s-a cerut efectuarea testării cu etilotestul, mai ales că bravul șofer duhnea de la o poștă a alcool, iar ca urmare a faptului că a refuzat procedura el a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, dar și acolo a spus nu recoltării probelor biologice.

Drept urmare au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere şi refuz de recoltare a probelor biologice şi distrugere. Mai mult poliţiştii Serviciului Rutier l-au reţinut pe suspect în arestul I.P.J. Bihor pentru 24 de ore. Astăzi, 25 Mai a.c., el a  fost prezentat Judecătoriei Oradea cu propunerea de arestare preventivă.

 

Ioana Mădălina Ștefănică