Fructele goji ne scapă de oboseală şi de kilogramele în plus
Bine de ştiut pentru sănătate.
02 Decembrie 2017
12:19
Fructele Goji se cultivă în zona Chinei şi în Europa şi sunt o sursă bună de antioxidanţi. Se pot consuma proaspete, uscate, în sucuri sau deserturi.
Dintre beneficiile consumului acestor fructe amintim:
- sunt bogate în antioxidanţi, mai ales în cei responsabili cu protejarea retinei oculare şi îmbunătăţirea vederii la persoane care au peste 65 de ani
- protejează ficatul şi rinichii
- ajută la ajuta la întărirea sistemului imunitar şi la păstrarea stării de sănătate
- stimulează eliberarea hormonului de crestere. Acesta este un hormon principal şi poate inversa efectele îmbătrânirii, făcându-ne să ne simţim şi să arătăm mai bine.
- au o mare capacitatea de absorbţie a radicalilor de oxigen, foarte importantă în prevenirea oxidării şi păstrării stării celulelor şi, implicit, în prevenirea îmbătrânirii celulare
- previn stările de oboseală şi ameliorează migrenele şi insomniile
- sunt foarte bune în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi ajută la prelungirea duratei de viaţă
- conţinutul mare în vitamine şi minerale ajută la reducerea tensiunii arteriale şi a colesterolului
- ajută la pierderea în greutate şi la tonifierea organismului
Aici găsiţi o reţetă delicioasă care să vă facă să introduceţi aceste fructe în dieta dumneavoastră.
Paula Dreve