fbpx

Ca la bunica: Tăiței de casă cu telemea de oaie și mărar

rețetă, ca la bunica acasă, cum se preparăGustos, sănătos și plin de amintiri din bucătăria bunicii! 

 

14 Octombrie 2018

14:37 

Azi preparăm reţeta bunicii! Azi preparăm din copilărie delicii! Rapid, ușor, gustos și de efect: tăiței de casă cu telemea de oaie și mărar. Despre cât de sănătos de mărarul puteți citi aici, iar rețeta e mai jos:

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

  • 2 ouă
  • 20 ml apă
  • 200 grame de făină
  • un praf de sare
  • 250 de grame de telemea de oaie
  • o jumătate de legătură de mărar
  • două linguri de ulei

Preparare:

Cerneţi făina într-un bol pentru a deveni mai aerată. Faceţi un culcuş în mijlocul ei şi puneţi acolo ouăle, apa, sarea şi încorporaţi ingredientele. Aluatul rezultat trebuie să fie elastic, compact şi să nu se lipească de mâini.

Lăsaţi aluatul 30 de minute să se odihnească sub un prosop, apoi începeţi să întindeţi foaia de tăiţei cu mişcări circulare şi sacadate. Rotiţi aluatul pe toate părţile, presărând periodic, în ploaie, un pic de făină, cât luaţi între degete, pentru ca foaia să nu se lipească de sucitor, aşa cum vă arăta bunica să faceţi, cu grijă să nu se rupă.

Când este gata întinsă foaia, o tăiaţi în pătrăţele de dimensiuni de 2 pe 2 cm pe latură, sau mai mari dacă vă plac, şi o lăsaţi să se usuce câteva ore sau până a doua zi, pe un prosop.

Puneţi tăiţeii la fiert, într-o oală cu apă clocotită, în care aţi aruncat un praf de sare. Îi fierbeţi 6 – 10 minute, apoi îi scurgeţi de apă şi îi treceţi printr-un jet de apă rece.

Puneţi uleiul la încins, adăugaţi telemeaua fărâmiţată, o încălziţi puţin, apoi puneţi şi tăiţeii, amestecaţi bine ingredientele, opriţi focul şi presăraţi mărarul spălat şi tocat. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă, ca la bunica acasă, cum se prepară