fbpx

Ciorba de gulie, rețeta gustoasă, hrănitoare și potrivită dietelor!

ciorbă de gulie, cum se preparăNumai bună de preparat la început de vară. 

 

14 Mai 2017

14:31

Încă o săptămână cu rețete gustoase. De această dată, preparăm ciorbă de gulie. Iată ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente necesare:

  • 3 gulii mari şi crude
  • un morcov
  • o ceapă
  • 300 de ml de smântână
  • câteva rămurele de mărar proaspăt
  • 3 linguri de ulei
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un sfert de linguriţă de piper alb

 Preparare:

Spălaţi şi curăţaţi legumele pe care le alegeţi cu grijă, să nu fie aţoase, lemnoase ci, cât mai crude. Se toacă mărunt ceapa, apoi, se taie morcovii în cubuleţe de câte un centimetru, iar guliile le tăiaţi cubuleţe, un pic mai mari, cu o latură de 1,5 centimetri.

Puneţi uleiul în cratiţă, să se încingă, şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă. Adăugaţi morcovii, mai amestecaţi legumele o jumătate de minut la foc mic şi adăugaţi gulia. Căliţi legumele la foc mic, aproximativ un minut.

Adăugaţi trei litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute. Puneţi în oală smântâna şi apoi presăraţi piperul alb, lăsând ciorba să fiarbă încă 3 minute.

Spălaţi şi tocaţi mărarul proaspăt pe care îl puneţi în oală. Opriţi focul apoi puneţi ciorba în farfurii şi poftiţi de gustaţi o ciorbă care poate fi servită caldă sau o puteţi lăsa la frigider şi o puteţi savura într-o zi toridă de vară. Poftă bună!

Despre beneficiile guliei puteți citi AICI, iar alte două rețete cu gulie găsiți AICI și AICI.

 

Monica Marton

ciorbă de gulie, cum se prepară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *