Delicios, de post și vegan: dovlecel umplut cu amaranth
Pentru cei care mănâncă vegan sau de post!
18 Martie 2018
14:33
În ultimele săptămâni din post sau pentru acele zile în care doriți să vă eliberați corpul de toxine și preparatele cu carne, ori dacă sunteți adepții stilului de viață vegan, v-am pregătit rețeta dovlecelului umplut cu amaranth. Iată de ce aveți nevoie și cum se prepară.
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 4 dovlecei rotunzi
- 10 linguri de amaranth
- un praz
- 2 linguri de ulei de măsline
- jumătate de legătură de mărar
- sare
- un sfert de linguriţă de piper alb
- 8 boabe piper roşu
Mod de preparare:
Fierbeţi amaranth-ul în apă, cu un praf de sare, pentru 20 de minute. Spălaţi şi curăţaţi dovleceii, le scobiţi interiorul cu o lingură. Curăţaţi şi tocaţi prazul.
Pentru umplutură, puneţi uleiul în cratiţă să se incingă, adaugaţi prazul şi îl lăsaţi timp de un minut să se călească. Adăugaţi amaranth-ul fiert şi scurs de apă, peste praz şi amestecaţi 3 minute în ingrediente, pe foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare şi piperul alb.
Aşezaţi dovleceii într-o tavă, îi umpleţi cu amestecul preparat şi îi daţi la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade, într-un vas de yena, cu capac.
Cînd îi scoateţi din cuptor, adăugaţi mărarul spălat şi tocat şi piperul roşu. Se servesc calzi. Poftă bună!
Monica Marton