fbpx

Delicios, de post și vegan: dovlecel umplut cu amaranth

reteta dePentru cei care mănâncă vegan sau de post! 

 

18 Martie 2018

14:33 

În ultimele săptămâni din post sau pentru acele zile în care doriți să vă eliberați corpul de toxine și preparatele cu carne, ori dacă sunteți adepții stilului de viață vegan, v-am pregătit rețeta dovlecelului umplut cu amaranth. Iată de ce aveți nevoie și cum se prepară.

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 10 linguri de amaranth
  • un praz
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • jumătate de legătură de mărar
  • sare
  • un sfert de linguriţă de piper alb
  • 8 boabe piper roşu

 Mod de preparare:

Fierbeţi amaranth-ul în apă, cu un praf de sare, pentru 20 de minute. Spălaţi şi curăţaţi dovleceii, le scobiţi interiorul cu o lingură. Curăţaţi şi tocaţi prazul.

Pentru umplutură, puneţi uleiul în cratiţă să se incingă, adaugaţi prazul şi îl lăsaţi timp de un minut să se călească. Adăugaţi amaranth-ul fiert şi scurs de apă, peste praz şi amestecaţi 3 minute în ingrediente, pe foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare şi piperul alb.

Aşezaţi dovleceii într-o tavă, îi umpleţi cu amestecul preparat şi îi daţi la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade, într-un vas de yena, cu capac.

Cînd îi scoateţi din cuptor, adăugaţi mărarul spălat şi tocat şi piperul roşu. Se servesc calzi.  Poftă bună!


Monica Marton

reteta de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *