Inedit: rețeta gustoasei dulceți din flori de soc
Ceva aparte, pentru iubitorii de dulceață.
28 Mai 2017
14:31
Și de această dată v-am pregătit ceva special: rețeta gustoasei dulceți din flori de soc. Mai toți apreciem socata, dar de acum înainte, cei harnici, se vor putea bucura de gustul deosebit al florilor de soc mai tot anul, dacă fac și dulceață.
Ingrediente necesare pentru o porţie:
- 1 kilogram de flori de soc
- 2 lămâi
- 1,5 kg de zahăr
- 900 ml de apă
Preparare:
Alegeţi petalele floricelelor de pe ramurelele de soc, apoi le spălaţi în baie de apă, de două – trei ori. Lucraţi cu grijă cu firavele şi înmiresmatele floricele, pentru a nu le risipi.
Puneţi la foc mediu apa cu zahărul, amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul. Când este topit, adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Când este gata siropul, adăugaţi florile de soc pe care le-aţi scurs de apă. Fierbeţi compoziţia aproximativ 30 de minute. Odată dulceaţa fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Dulceaţa de flori de soc, cu parfumul ei inconfundabil, este perfectă pentru a asigura umplutura unei porţii de clătite, rețeta clătitelor AICI. Poftă bună!
Monica Marton