fbpx

Tort tiramisu cu ciocolată, pudră de roșcove și mango

rețetă de, cum se prepară, ingredienteSavuros de gustos! 

 

19 Februarie 2017

14:31

Ca să nu vi se facă prea tare poftă, vă dăm repede – repejor rețeta deliciosului tort de tiramisu.

Ingrediente necesare:

  • 460 grame de pişcoturi
  • 250 grame de zahăr pudră
  • 700 ml de frişcă
  • 1 kg de mascarpone
  • 200 grame de ciocolată neagră
  • 150 de grame de ciocolată neagră cu mentă
  • 550 ml cafea îndulcită
  • 2 linguri de pudră de roşcove sau cacao
  • un praf de sare
  • un mango sau orice alt fruct pentru decor

Preparare:

Se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi. Se freacă crema de mascarpone cu zahărul pudră şi praful de sare. Luaţi de pe foc ciocolata topită şi o lăsaţi la răcit. Se bate frişca.

Încorporaţi ciocolata în mascarpone, apoi adăugaţi cu mişcări lente și frişca.

Luaţi o farfurie şi aşezaţi pe ea un cerculeţ de la tava de copt, cu un diametru de 28,8 cm. Scufundaţi piscoturile în cafea şi le aşezaţi, în picioare, pe marginea cercului. Tapaţi cu pişcoturi şi farfuria pentru a avea baza pentru cremă.

Împărţiţi crema în două. Aşezaţi primul strat de cremă, apoi presăraţi o linguriţă de pudră de roşcove sau cacao, un alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi al doilea strat de cremă.

Deasupra presăraţi cealaltă lingură de pudră de roşcove sau cacao. Ornaţi cu mangoul tăiat felii. Lăsaţi tortul la rece preț de câteva ore. E un desert generos care va ajunge pentru aproximativ 20 de porţii. Poftă bună! 

 

Monica Marton

 

rețetă de, cum se prepară, ingrediente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *