fbpx

5 lucruri neasteptate ce te poate invata Yoga

382ebf4e139e8241fab8b5a6c2dd245f_largePrin yoga descoperim o forță interioară uriașă, care se asociază cu o dezvoltare intelectuală, iar această forță ne va influența viața de zi cu zi în toate domeniile de activitate.

 

08 Septembrie 2014

20:10

1. Nu există „Nu pot!”.

Această expresie există doar în închipuirea noastră și ne împiedică să vedem alte opțiuni. Yoga te învață că ȘTII și POȚI – bineînțeles doar dacă ești dispus să încerci.

2. Nu asculta toată ziua știrile.

Ca yoghină, și eu sunt de părere că trebuie să avem o viață socială activă și să alegem schimbarea și dezvoltarea. Dar la fel de important este și să te ții departe de drame și de conflicte, și să nu lași frica să pună stăpânire pe tine. Dacă chiar se întâmplă ceva important, mai repede sau mai târziu, oricum vei afla. Până atunci, însă, ocupă-ți timpul prin a te întoarce înapoi la salteaua ta exersând câteva asane. Capacitatea de a-ți forma un mediu liniștit îi va inspira pe ceilalți să gândească pozitiv, să acționeze și să își dorească să trăiască în armonie.

3. Alimentația sănătoasă

Yoga te învață cum te poți îngriji și din interior. Yoghinii spun că există o alta cale, mai sănătoasă. Există o diferența între mâncare și hrană. Mâncarea este „toate de-ale gurii”, dar nu toate conțin substanțe nutrivite de care are nevoie corpul nostru. Adică mâncăm, dar nu ne hrănim. În alimentația noastră de zi cu zi trebuie să ne alegem acele alimente care sunt bogate în substanțe nutritive și să eliminăm tot ceea ce dăunează sănătății. În scurt timp, vei simți schimbări pozitive majore la nivelul stării tale fizice.

4. Treci cu mai multă ușurință peste situațiile neplăcute.

Ai mai pățit să intri într-o conversație contradictorie cu cineva și să încerci să îl convingi de adevărul tău cu orice preț? Practic este o luptă între EGO-uri. Instinctiv, fiecare om dorește să aibă dreptate, dar yoga te învață că e de prisos să risipești atâta energie ca să îți demonstrezi punctul de vedere. Oricum, dreptatea va triumfa. Fiecare om își are propriul drum și propria experiență de viață. Trebuie să îl accepți și să îl lași să își urmeze propriul destin ca să poată să ajungă la autocunoaștere, în timp ce tu rămâi cu inima deschisă păstrându-ți același mediu pozitiv și liniștit.

5. Privește partea bună a lucrurilor.

O idee negativă va naște o altă idee negativă care va avea ca și consecință tot un lucru negativ și uite așa îți păstrezi această stare pesimistă. Orice problemă poate fi privită din minim două puncte de vedere. Cel mai simplu este să accepți că nu poți să faci nimic ca să îmbunătățești lucrurile. Sau poți să o privești ca o situație care sigur are o rezolvare și este trecătoare doar că trebuie să îi găsești calea. Astfel, vei genera energie pozitivă care te va ghida spre soluționarea problemelor tale. Doar trebuie să crezi cu adevărat și să fii perseverent.

Vino și practică și tu Yoga în Oradea. Informații suplimentare la numărul de telefon 0742. 921. 389. Namaste!

 

Renata Coznici